SK Midžor Knjaževac

Smučarski Klub Midžor Knjaževac osnovan je 1950. godine i jedan je od najstarijih klubova u Srbiji. Prva ski škola, u okviru kluba, održana je već 1954. godine, pod rukovodstvom profesora fizičke kulture, prof. Dušana Nenkovića.

U dosadašnjem radu, Klub je imao uspone, ali i padove, prvenstveno iz objektivnih razloga  (nedostatka sredstava i poligona za trening). Ali i pored toga, Klub je održao kontinuitet u svom radu i postizao značajne rezultate na nivou Srbije.

Tradicija i rezultati su nešto na šta se i danas Klub ponosi i smatra svojom najvećom vrednošću. U skijaškim krugovima Balkana važimo za najperspektivniji i najorganizovaniji klub, sa velikim potencijalom. Godinama održavamo dobru saradnju sa stručnjacima iz Slovenije, prvenstveno u školovanju sopstvenog stručnog kadra. Imamo odličnu saradnju i sa klubovima iz Slovenije, ali i iz čitavog regiona.

Skijaški klub Midžor Knjaževac aktivno učestvuje u promociji grada i Republike Srbije, Ski Centra Stara Planina i sveukupne turističke ponude opštine Knjaževac. Imamo dobru saradnju sa školskimi i predškolskim ustanovama na teritoriji cele Srbije.

Danas Klub broji preko tri stotine članova, koji su angažovani u tri sekcije: sekcija škole skijanja, takmičarska sekcija (kategorije: pahulje, mlađi i stariji cicibani, mlađi i stariji pioniri, kadeti i juniori) i sekcija veterana.

Svojim dobrim radom, Klub je u protekle četiri godine, na Državnim Prvenstvima, osvojio ekipno III mesto u sezoni 2008/2009, III mesto u sezoni 2009/2010, III mesto u sezoni 2010/2011 i II mesto u predhodnoj sezoni, 2011/2012.

U period od 2008. godine do danas, imali smo pojedinačne Prvake Države u svim kategorijama, od cicibana do juniora, vice šampione i treće plasirane. Klub je osvojio mnoštvo medalja i pehara u Alpskom Kupu Srbije, a samo u protekloj sezoni (2011/2012.) osvojili smo preko 140 medalja.

Partneri